The #1 Google Chromecast News, Discussion and Fan Site!

Chromecast Setup Help (Operating System Specific) => Chromecast And Windows => Topic started by: DFirestone on October 03, 2013, 08:11:14 PM

Title: Unable to get Chromecast to connect
Post by: DFirestone on October 03, 2013, 08:11:14 PM
I spent the better part of an hour today with the Chromecast help desk today trying to get my new Chromecast to connect with the setup  program on my W7 laptop.  After all that time, the only recommendation was to disable my virus protection and firewall.  I disabled my McAfee suite and restarted the computer then ran the setup program  again....still started to connect but then failed with that "Sorry 'bout that" message.  I  can see the Chromecast on my WIFI scan so  it  seems to be on  the air.

I'd hate to have to  return the Chromecast, so I'm hoping someone out there may have encountered this  connection problem and can suggest  a work-around.

Thanks, Dave
Title: Re: Unable to get Chromecast to connect--Solved
Post by: DFirestone on October 04, 2013, 09:17:47 AM
I was never able to obtain connection using the downloaded PC app but finally was able to get connection and complete installation using the ONLINE process.  Don't know why...wish I did...but won't argue with success. Total time about 5 hours.  Everything is working just fine now!!!
Title: Re: Unable to get Chromecast to connect
Post by: Babyfacemagee on October 04, 2013, 05:10:56 PM
Glad to hear DFirestone!  Thanks for keeping us in the loop!
Title: Re: Unable to get Chromecast to connect--Solved
Post by: wacojohn on December 06, 2013, 09:20:06 AM
I was never able to obtain connection using the downloaded PC app but finally was able to get connection and complete installation using the ONLINE process.  Don't know why...wish I did...but won't argue with success. Total time about 5 hours.  Everything is working just fine now!!!

ONLINE process???  What/where is that???

I spent over an hour on the phone.  Can't cast from laptop computer.  Can from Android Tablet.  Support said the problem is 'the software for the PC is BETA'!!! and she took a bunch of 'beta' style info from me.  I find this hard to believe.

Browser says NO CAST DEVICES FOUND .. but ALL other indications are that I am set up correctly.  If she is correct, .. I think I have been scroogled.

I am using an approved router.  I am not real confident she knew much about any of it ... but then .. neither do I.